Internet

Dalji rast rast internet tržišta

Najnovija istraživanja koja je sproveo brazilski ISCSPR (Inteligência for Secretaria de Comunicação Social da Presidência da República) pokazuju da stanovnici ove zemlje troše više vremena surfujući internetom nego čitajući novine ili gledajući televiziju.

Istraživanje je pokazalo da potrošači u proseku na internet potroše 3 sata i 39 minuta radnim danima i 3 sata i 43 minuta vikendom.

Televizija je rangirana na drugom mestu liste jer joj Brazilci posvećuju 3 sata i 29 minuta svog vremena radnim danima i 3 sata i 32 minuta vikendom.

internet-oglasavanje

Međutim, a ove rezultate, analitičari sajta eMarketer smatraju da je korišćenje interneta u Brazilu i dalje nisko u poređenju sa razvijenijim zemljama jer je procenjeno da je u toku prošle godine 49,3% stanovništva koristilo usluge i podatke sa interneta.

Takođe, procenjuje se da će ove godine korišćenje interneta postati glavna aktivnost u Brazilu i da će ga kao glavno sredstvo zabave i pribavljanja informacija koristiti 53,1 % stanovništva dok se očekuje da do 2106. godine 60% stanovnitva u Brazilu koristi internet. 

Leave a Reply