Internet

Dan bezbednog interneta – “Stvorimo bolji internet zajedno”

Ove godine, Dan bezbednog interneta (Safer Internet Day) obeležiće se 11. februara širom sveta, pod sloganom “Stvorimo bolji internet zajedno”.

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija zajedno sa Centrom za bezbedni internet Srbija, obeležava ovaj dan sa ciljem promovisanja sigurne i odgovorne upotrebe novih tehnologija i interneta, naročito među decom i mladima. Centralni događaj povodom Dana bezbednog interneta biće konferencija “Stvorimo bolji internet zajedno” u maloj sali Doma Narodne skupštine, u utorak 11. februara sa početkom u 12 časova.

dan bezbednog interneta

Dan bezbednog interneta predstavlja jedinstvenu priliku da se, kroz dijalog sa svim zainteresovanim stranama, fokusiramo na pozitivne strane interneta, ali i na ulogu i odgovornost koju svi imamo u zajedničkom stvaranju boljeg interneta za decu i buduće generacije.

Aktivnosti kojima će se obeležiti ovaj dan globalnog su karaktera. Prošlogodišnji Safer Internet Day proslavilo je preko 100 zemalja širom sveta, uključujući i Srbiju koja je na ovom polju aktivna od 2009. godine sa projektom Klikni bezbedno. Broj učesnika na Safer Internet Day 2013 prešao je milion dece, roditelja i stručnjaka iz celog sveta.

Agenda

Agenda za Dan bezbednog interneta

 

Leave a Reply