Internet · Provajderi

Do željenog fakulteta preko Interneta

Kom slivu pripada Južna Morava? Čime se hrani svilena buba? Kako su se zvala ministarstva tokom Prvog srpskog ustanka? Koja je, po Maslovu, hijerarhijski najniža ljudska potreba? Koji su najpoznatiji fontovi i šta se čuva na clipboard-u? Šta je to dividenda?

Ovo je samo deo pitanja koja maturanti mogu očekivati na prijemnom ispitu za fakultete a koje je za njih sajt prikupio sajt prijemni.infostud.com. Naime, ovaj sajt omogućio je maturantima da besplatno, kroz zanimljive interaktivne testove, provere svoje znanje iz devetnaest različitih oblasti koje se najčešće polažu na prijemnim ispitima na fakultetima i visokim školama širom Srbije. Nakon popunjavanja testa, sistem automatski izračunava nivo pripremljenosti za prijemni ispit koji ih očekuje već u junu i pruža maturantima okvirnu sliku o njihovom trenutnom znanju neophodnom za upis na željeni fakultet.

Testove sa više hiljada pitanja sa prošlogodišnjih prijemnih ispita iz sociologije, fizike, informatike, ekonomije, istorije, srpskog jezika… i još 13 različitih oblasti maturanti mogu pogledati na stranici http://prijemni.infostud.com/testovi_proslogodisnjih_ispita/

Osim ovoga na sajtu se mogu pronaći i kompletne informacije potrebne za odabir i uspešan upis na studije, kao i mišljenja i stavove studenata koji su odlučili da svoja iskustva podele sa budućim kolegama.

Inače, sajt prijemni.infostud.com je Infostudov sajt koji pruža informacije o upisu na visoke škole i fakultete, i ovo je još jedan u nizu napora da se budućim studentima pomogne za pripremanje upisa na studije.

Leave a Reply