Društvene mreže · Internet

Domaća igra “Pilići” hit na Facebook-u

Ekipa koja stoji iza fejsbuk igre “Pilići” (engleski Chicken Lines) nastale u Srbiji na čelu sa Nenadom Hrnjakom čvrsto veruje da igra može da doživi svetsku popularnost i postigne više od milion igrača.

Veoma uspešan start, kao i trend brzog rasta, pokazuje da igra ima potencijal. Igra je veoma „zarazna” i prvi pokazatelji govore da je cilj dostižan. Sa više od 46.000 aktivnih igrača nakon prve tri nedelje od pojavljivanja ove igre, autori su zadovoljni i očekuju postizanje cilja „milion igrača” za oko šest do devet meseci. Igrača već ima na svim kontinentima.

Tim koji je razvio ovu igru za fejsbuk čini petnaestak vrsnih stručnjaka među kojima su: programeri, dizajneri, animatori, kompozitori, muzičari, tekstopisci. Cilj igre je da se oslobode pilići iz kokošinjca dimenzija 8 x 8, praveći “linije” pilića. Cilj dodatne igre je da se izlegu super pilići, a zatim da se upare sa prijateljima koji igraju “Piliće”, da bi im pomogli da zarade bonus pile za korišćenje u igri.

Tim je okupio i organizovao Nenad Hrnjak. Za odličnu grafiku pobrinuo se Dragan Jakovljević. Dejan Dragić radio je na fleš programiranju, a Dejan Vesić i Milorad Tomašević bili su zaduženi za usklađivanje Amazon kloud servisa i fejsbuk API-ja.

Boris Mladenović iz grupe Jarboli napravio je muzičku temu na engleskom jeziku, a dvanaest priča o junacima igre, kasnije objavljenih u digitalnom obliku za čitač Kindle, napisao je Brejdi Vudson. Reč je o iskusnim stručnjacima u svojim oblastima, ali im je ipak bilo potrebno više od osam meseci da naprave proizvod kojim će biti zadovoljni.

Igra trenutno postoji na srpskom, engleskom i italijaskom jeziku. Jedan od dokaza da je igra uspešna je i to što se pojavio haker koji je „bez dozvole uzeo” vizuelni identitet ChickenLines i pokušava na njoj da zaradi.

Leave a Reply