Internet

Domen cg.yu gasi se u septembru

Internet prezentacije i elektronske adrese /e-mail/ sa završetkom CG.YU prestaće da funkcionišu 30. septembra, saopšteno je danas iz kompanije doMEn.

Od oktobra, kako se dodaje, u funkciji će biti samo ME domen.

»Da bi obezbedili nesmetano i kontinuirano funkcionisanje svih servisa, uključujući e-mail, internet prezentacije i poslovne aplikacije, potrebno je da korisnici CG.YU domena u potpunosti pređu na novi, ako to već nisu učinili«, naveli su iz doMEn-a.

Za primenu novog domena, kako se dodaje, potrebno je podesiti e-mail naloge i web-servere, kao i sve poslovne aplikacije koje koriste stare adrese. Novi ME domen dodeljen je Crnoj Gori nakon obnove državne nezavisnosti, odlukom Međunarodnog instituta za oznake i brojeve (ICANN).

»Vlasnici CG.YU domena su, uspostavljanjem novog, dobili CO.ME domen, ali nisu svi počeli da ga koriste«, dodali su iz kompanije doMEn.

ME je, kako su podsetili, postao najbrže rastući domen u svetu, sa registrovanih 200 hiljada adresa za samo sedam meseci. Za registraciju domena akreditovano je 110 agencija iz celog svijeta, čiji se spisak nalazi i na adresi www.domain.me.

Leave a Reply