Blogosfera · Internet

Drugi Blog dan na sajtu Lagune

U sredu, 11. maja, na sajtu izdavačke kuće Laguna održaće se jedinstveni događaj, koji se drugi put u tom obimu odvija na ovim prostorima.

Više od dvadeset domaćih i nekoliko stranih pisaca učestvovaće na Blog danu. Jovan Ćirilov, Dušan Miklja, Igor Marojević, Vule Žurić, Ljubica Arsić, Aleksandar Ilić, Ivan Jovanović, Ivan Zlatković, Vesna Dedić, Maša Rebić, Dule Nedeljković, Miloš K. Ilić, Milisav Popović, Lidija Klemenčič, Ana Vučković, Žarko Jokanović samo su neki od autora koji će učestvovati na ovom projektu.

Pored toga, tekstove za ovaj Blog dan napisali su i svetski poznati autori Doroti Kumson i Toni Parsons.

Tema drugog Blog dana je nasilje nad ženama i decom
, a specijalno za ovu priliku svi učesnici napisaće po jedan tekst koji će 11. maja biti objavljen na Laguninoj blog straniciwww.laguna.rs/blog. Nakon završetka Blog dana svi tekstovi biće objavljeni u elektonskoj knjizi, koja će besplatno moći da se preuzima sa Laguninog sajta.

Ovaj događaj, koji će se održavati četiri puta godišnje, predstavlja jedinstven primer veb aktivizma u celom regionu. Projekat Blog dan nastao je iz želje IP Laguna da svojim dvanaestogodišnjim iskustvom i poverenjem koje je stekla u zajednici utiče na preuzimanje vlastite i kolektivne odgovornosti u rešavanju aktuelnih problema. Svaki Blog dan imaće drugu temu koja će uvek biti aktuelna i društveno angažovana.

Leave a Reply