Društvene mreže

adidas na Svetskom prvenstvu press konferencije zamenio emitovanje na društvenim mrežama

adidas je kreirao novi format press konferencija, pod nazivom  ‘Dugout’, povodom Svetskog prvenstva u fudbalu 2014.  FIFA World Cup. Umesto klasičnih konferencija za medije na kojima učestvuju samo akreditovani novinari prisutni u datom trenutku, sada svi koji žele, ma gde se nalazili, mogu da vide i čuju fudbalske zvezde uživo i da im postavljaju pitanja putem Tvitera @adidasfootball. Na ovaj način adidas nastoji da približi Svetsko prvenstvo ljudima  širom sveta.

 

adidas  ‘Dugout’  je serija ekskluzivnih  interaktivnih emisija u kojima uživo gostuju poznati fudbaleri, među kojima su Brazilci  Kaka, Kafu i Lukas Moura, koji daju svoje prognoze finalista Svetskog prvenstva. Tokom trajanja Svetskog kupa, emisije  se emituju uživo iz Rio de Žaneira na YouTube kanalu adidas Football.

adidas

Prvi put ikada zaljubljenici fudbala širom sveta imaju priliku da  šalju svoja pitanja putem adidas društvenih mreža, učestvujući u virtuelnim press konferencijama, koje označavaju početak nove ere u komunikaciji sa javnošću. To omogućava svim fudbalskim fanovima da se uključe u globalnu komunikaciju povodom FIFA Svetskog kupa, što stvara uvid u turnir iz sasvim nove perspektive, prikazujući  najbolje strane Brazila, ali i pogled “iza kamera”.

 

Prvi ‘Dugout’ emitovan je na dan otvaranja Svetskog prvenstva, 12.juna, a gosti su bili francuski osvajač FIFA Svetskog kupa, Patrik Viera, i španska fudbalska legenda, Fernando Hiero. Tokom emisije, u studiju je bilo prisutno preko 20 novinara koji su izveštavali sa virtuelne konferencije, pored miliona fanova širom sveta koji su sve pratili online. Zanimljivo je da je bivši kapiten Francuske prognozirao da će u finalu igrati Brazil i Argentina.

 

Drugi  ‘Dugout’   prikazan je uživo 13. juna na adidas društvenim mrežama, a gost je bio Brazilac Kafu.  Sve propuštene live konferencije mogu se pogledati naknadno na YouTube kanalu adidas Football.

 

Raspored  narednih ‘Dugout’    interaktivnih konferencija:

 

Dugout – 27. jun

VIDEO URL: https://www.youtube.com/watch?v=16CpPZ206Bc

 

Dugout – 28.jun

VIDEOURL: https://www.youtube.com/watch?v=Y7DTE2GNZZ8

 

Dugout – 3. jul

VIDEO URL:https://www.youtube.com/watch?v=GWJP4dd4Alg

 

Dugout – 12. Jul

VIDEO URL: https://www.youtube.com/watch?v=PNgG5wtBZdI

Leave a Reply