socials
Društvene mreže

Dan društvenih mreža

Američka savezna država Misuri proglasila je 30. jun zvaničnim praznikom društvenih mreža, čime je postala prva država koja je ozvaničila taj praznik.Iako se širom sveta obeležava već četiri godine, Dan društvenih mreža (Social Media Day) ove godine je postao zvaničan praznik, bar u saveznoj državi Misuri.

“Ponosni smo na to što smo mesto gde su rođene ikone društvenih mreža kao što su tviteraš Džek Dorsi, koji je ideju o Twitteru razvijao još u srednjoj školi”, naveo je u saopštenju guverner Džej Nikson.

socials

Na elektronsku adresu njegove kancelarije pre dve nedelje stigla je peticija sa nekoliko hiljada potpisnika koji zahtevaju ozvaničenje Dana društvenih mreža.

Nikson je ideju prihvatio sa oduševljenjem, pa je tako poslednji junski dan dobio tu čast da bude poznat kao Dan društvenih mreža.

Prema njegovim rečima, ovogodišnju proslavu Dana društvenih mreža činiće više događaja organizovanih širom Misurija, a radi se i na tome da svi oni budu pute live streaminga preneti ljudima iz celog sveta.

Jedan od pokretača peticije Gas Vagner zadovoljan je ovim potezom i smatra da društvene mreže svakako zaslužuju svoj dan.

“One su zabavne, obrazovne, uče nas nečemu novom svakog dana”, tvrdi Vagner.

Izvor: B92

Leave a Reply