Društvene mreže

Drugi Evropski Facebook pesnički festival

Evropski fejsbuk pesnički festival biće održan 26. i 27. februara 2011. godine na centralnoj Bini, u hali “Master” Novosadskog sajma, u okviru 17. međunarodnog Salona knjiga, a u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.
Za učešće na Evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu prijavilo se 255 pesnika iz 18 zemalja (Holandija, Švajcarska, Italija, Rusija, Nemačka, Austrija, Švedska, Danska, Češka, Rumunija, Mađarska, Slovenija, Crna Gora, BIH, Hrvatska, Makedonija, Kanada, USA), okupljenih preko svetske društvene mreže Fejsbuk, od kojih će više od stotinu direktno učestvovati na sajmu, dok će se ostali predstaviti preko video bima i objavljivanjem pesama na profilu EFPF BKC.
Evropski fejsbuk pesnički festival biće uživo emitovan putem web kamere na adresi www.bkc.devbin.org u programskim terminima Festivala. Pesme prijavljenih učesnika biće objavljene u zajedničkom zborniku radova u izdanju BKC-a. Zbornik će biti promovisan na sledećem Festivalu.

Stručni žiri BKC-a (Simon Grabovac, Franja Petrinović, Miloš Latinović, Goran Ibrajter i Radovan Vlahović), pesnika sa najboljom pesmom nagradiće objavljivanjem nove pesničke knjige u izdanju BKC-a. Dobitnik nagrade biće proglašen na kraju Festivala.

Leave a Reply