Društvene mreže

Društvena mreža Karike.com okupila 300 hiljada članova

Internet društvena mreža Karike.com je nedavno dobila 300 000-tog registrovanog korisnika i na taj način dodatno učvrstila svoju poziciju na samom vrhu socijalnih medija u Srbiji po broju članova. Pored velikog broja članova, sajt ima preko milion poseta mesečno.

Glavna karakteristika društvene mreže Karike.com je ocenjivanje slika samih korisnika. Na sajtu postoji preko 300 000 slika u profilima korisnika koji se ocenjuju i na taj način sami korisnici biraju najlepše članove sajta u muškoj i ženskoj konkurenciji, kako među svim korisnicima sajta tako i po oblastima odakle su korisnici. Takođe, postoji preko 400 000 slika u albumima korisnika.

Najmanja ocena je 1 a najveća je 10. Članovi najviše vole kada ih neko oceni sa 10 poena jer na taj način ta osoba na najbolji način iskazuje svoje mišljenje o njihovoj slici i tada slika osobe koja je ocenila i slika osobe koja je ocenjena  budu prikazane na naslovnoj stranici sajta. Na sajtu je bilo nedavno i organizovano Miss & Mister takmičenje koje je izazvalo veliko interesovanje članova jer su najbolji dobili mogućnost da postanu zvezde sajta jer su im fotografije bile mesec dana na naslovnoj stranici sajta i na taj način ih videli mnogobrojni posetioci sajta.

Za razliku od drugih društvenih mreža kao što je Facebook, na Karike.com svi članovi mogu da vide sve profile korisnika i sve fotografije (sem ukoliko korisnik nije blokirao svoj profil), bez obzira da li se član nalazi na listi prijatelja ili ne. Upravo ta činjenica omogućava da neki od najaktivnijih članova postanu svojevrsne zvezde sajta Karike.com jer će njihovi profili biti veoma posećeni.

Sajt veoma polaže na bezbednost svojih korisnika tako što ih edukuje kako da se ponašaju na sajtu i na Internetu uopšte da bi izbegli sve eventualne neprijatnosti. Isto tako, komunikacija između punoletnih i maloletnih korisnika se čuva, zbog sprečavanja i rešavanja svih eventualnih zloupotreba sajta. Sajt ima i 20-ak moderatora-volontera, koji su i sami korisnici sajta, koji daju doprinos da sajt svima bude prijatno mesto, bez obzira gde žive, kojoj veri pripadaju ili koliko imaju godina.

Pored ocenjivanja slika, korisnici na sajtu najviše vreme provode dopisujući se sa drugim korisnicima, upoznavajući druge korisnike, vođenjem blogova, rešavaju mnoštvo testova, gledaju albume korisnika i igraju mnogobrojne igrice.

One thought on “Društvena mreža Karike.com okupila 300 hiljada članova

Leave a Reply