Društvene mreže

Društvene mreže opasne po vozače

Prema studiji koju je sproveo britanski automobilski klub, broj mladih vozača, koji posećuju svoje lične internet stranice i naloge na društvenim mrežama, dok su za volanom, se povećao za 50% u odnosu na prošlu godinu.

Istraživači preporučuju pravosudnim organima da obrate pažnju na ove statističke podatke, i uvedu nove kazne protiv korišćenja mobilnih aplikacija u toku vožnje. Kao i u većini zemalja, i u Britaniji je zabranjeno telefoniranje u toku vožnje, ali ne i druge aktivnosti sa mobilnim telefonom.

Novu strast vozača, istraživači su uporedili sa zavisnošću od alkohola i pozivaju da joj se udeli ista pažnja, kao ovom poroku.

One thought on “Društvene mreže opasne po vozače

  1. Aca

    Svaki dan viđam izuzetno veliki procenat vozača koji, dok voze, opušteno telefoniraju držeći u ruci mobilni telefon. Video sam profesionalce – vozače kamiona i autobusa – koji tako ugrožavaju veliki broj ljudi. Međutim, video sam i žene koje svoju malu decu voze u automobilu.

    Opet se pitam – da li smo mi uopšte normalni?!

    To nije strast i zavisnost. To je idiotizam. Zavisnicima od droga se ne izdaje vozačka dozvola. Tako treba i sa zavisnicima od mobilnih telefona.

Leave a Reply