Društvene mreže

Društveni mediji u 2013

Fenomen društvenih medija iz godine u godinu iznenađuje impresivnim brojkama i sve većoj važnosti u današnjem turbulentnom svetu. Pogledajte sjajan video koji je svojevrsna analiza značaja i moći društvenih medija

Neverovatne brojke stoje iza društvenih mreža kao što su Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, Google i mnogi drugi.

Društveni mediji su promenili način na koji živimo, to je već svakome jasno samo ako spomenemo da u svetu milijardu korisnika ima Facebook, da deca u vrtiću uče rad na iPad-u, da se svake dve sekunde na LinkedIn-u pojavi novi korisnik, da se dvostruko više zarađuje na virtuelnim dobrima nego na fizičkim, da je YouTube drugi najveći pretraživač na svetu itd.

Vrlo je bitno biti upućen u to šta ljudi pričaju o vašem brendu, kako upravljate vašim marketingom, a možda je najzanimljivije da više nećemo biti u potrazi za proizvodima, već će oni nas sami naći putem društvenih mreža.

Ove i druge zanimljive stvari o društvenim mrežama pogledajte u videu Erika Qualmana. Erik Qualman autor je nekoliko bestselera – Socialnomics, Digital Leader, Alex Azure i Forbidden Door i govornik koji je predstavio četvrtu po redu seriju najgledanijeg videa o društvenim mrežama “Social Media Revolution”

Leave a Reply