Društvene mreže

Edukacija učenika na Facebook-u

Nova online igrica “Grad budućnosti“, koju je početkom meseca na društvenoj mreži Fejsbuk lansirao edukativni portal Chemgeneration.com kako bi mlađe generacije upoznao sa naučnim dostignućima koja će u budućnosti biti od suštinskog značaja za očuvanje životne sredine, privlači sve veću pažnju javnosti.

Za svega nekoliko nedelja, igrica pokrenuta u deset zemalja Evrope među kojima je i Srbija, okupila je nekoliko hiljada igrača. Bane Lalić, ambasador projekta u Srbiji i frontmen grupe MVP, ističe da će igrica pomoći mladima da poprave svoje naučno znanje kao i da oblikuju stavove prema svetu i budućnosti.

“Čini mi se da mladi u Srbiji nisu ni svesni kakve tehnologije već sada postoje u svetu. Automobil koji koristi solarnu energiju, trotoar koji proizvodi električnu ili odeća koja se sama čisti, uskoro će postati deo svakodnevnog života. Potreba za prljavom tehnologijom nestaje, i to je ono što Grad budućnosti poručuje. Zato je bitno da se svi upoznamo sa održivim razvojem i shvatimo njegov značaj”, ističe Bane lalić.

Onlajn igrica Grad budućnosti dostupna je na sajtu CHEMGENERATION.COM kao i na Fejsbuku. Zadatak igrača je da koristeći maštu i fantaziju izgrade grad u sajber prostoru u budućnosti. Tokom igre, mladi će se upoznati sa čitavim procesom urbanizacije i na taj način razumeti važna pitanja i probleme vezane za ovaj proces s kojima se suočavaju svi gradovi u razvoju. Igrači moraju da, koristeći najnovije naučne inovacije, reše razne zadatke kao što su snabdevanje ekološkom energijom, vodom, rešavanje problema otpada ili ekološkog prevoza.

Leave a Reply