Društvene mreže

Facebook blokirao zloćudni crvić

U poslednje  vreme veći broj korisnika popularne socijalne mreže Facebook postalo je žrtva alata koji je bez znanja korisnika postavljao sadržaje na njihove stranice.

Worm warningU svim slučajevima se radilo o fotografiji djevojke sa pripadajućom porukom u kojoj se od korisnika traži da kliknu na prosleđeni link. Ukoliko korisnici kliknu na navedeni link ista se fotografija bez njihovog znanja postavlja na njihove lične stranice. Prema dostupnim podacima, osim postavljanja navedene fotografije na korisničke stranice alat koji postavlja fotografiju ne obavlja neki drugi oblik malicioznih aktivnosti.

Iz Facebooka je objavljeno da je sporni URL u međuvremenu blokiran te da nije poznato koliko je tačno korisnika zahvaćeno ovim problemom. Iako korisnicima nije prouzrokovana nikakva direktna šteta, ovaj slučaj još jednom pokazuje da su socijalne mreže vrlo zanimljive za izvođenje napada posebno zbog postojanja znatnog nivoa poverenja između pojedinih korisnika. VIše o ovom incidentu na stranicama NetworkWorlda.

Leave a Reply