Društvene mreže

Facebook će u naredne tri godine izgubiti do 80 posto korisnika!

Istraživanje sa univerziteta Prinston pokazuje da će Facebook u naredne tri godine izgubiti do 80 posto korisnika.

Facebook je sličan zaraznoj bolesti, raširio se i sada je na putu prema iskorenjivanju, te bi mogao da izgubi 80 posto svojih korisnika do 2017, kaže studija koju su sprovela dva studenta doktorskih studija na američkom univerzitetu Prinston.

Ti budući doktori nauka kažu da će najvažnija društvena mreža na svetu, koja će sledećeg meseca proslaviti deset godina postojanja, doživeti ogroman pad korisnika.

facebook-logo

“Dokazano je da se ideje, kao i bolesti, šire kao zaraza među ljudima, a potom umru”, kažu oni, i pojašnjavaju da se radi o epidemiološkom modelu.

Zasnivajući zaključke na progresiji i padu MySpacea, prethodnika Facebooka, John Cannarella i Joshua Spechlere kažu da je Facebook imao svoj vrhunac 2012. i da će se suočiti s brzim propadanjem.

“Facebook će se suočiti s brzim padom u godinama koje dolaze, i do decembra 2014. broj njegovih korisnika pašće za 20 posto u odnosu na maksimalni broj”, pišu autori studije koji ocenjuju takođe da bi ta društvena mreža mogla izgubiti “80 posto korisnika, u odnosu na maksimalni broj, između 2015. i 2017.”

Dosad je “fejs” bio uglavnom dobrog zdravlja, a svom osnivaču Marku Zuckerbergu (29) doneo bogatstvo koje se procenjuje na 19 milijardi dolara.

Izvor: Aljazeera

Leave a Reply