drustvene mreže
Društvene mreže

Francuska traži da veliki web servisi odgovaraju za svaki sadržaj koji promoviše terorizam

Francuska se nada kako će moći da natera velike internet kompanije kao što su Google i Facebook da postanu odgovorne za svaki sadržaj koji promoviše terorizam.

U jeku nedavnih tragičnih događaja koji su do temelja potresli Francusku, njena Vlada gomila pritisak na internet kompanije zbog govora mržnje na društvenim mrežama.

Pričajući na komemoraciji za žrtve Holokausta u Drugom Svetskom ratu, francuski predsednik Oland podsetio je kako je rasistička izjava u Francuskoj kazneno delo te dodao da se prema ovoj problematici mora reagovati globalno. ‘Moramo reagovati na evropskom i svetskom nivou u definisanju zakonskih okvira za društvene mreže i kako bi kompanije u čijem su vlasništvu u tom slučaju mogle da snose adekvatne sankcije’.

drustvene mreže

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kusner izjavio je kako namerava da poseti SAD da o tom problemu porazgovara s najvećim svetskim tehnološkim kompanijama. Twitter, Microsoft, Google i Facebook samo su neki od navedenih.

Trenutno jedna od najopasnijih terorističkih grupa ISIS, često zloupotrebljava društvene mreže kako bi slala pretnje i objave o svojim postupcima.

Leave a Reply