facebook-logo
Društvene mreže

Interes za akcijama Facebooka već nadmašio ponudu u IPO-u

Potražnja za akcijama popularne društvene mreže Facebook već je nadmašila rekordnu početnu javnu ponudu. Uprkos zabrinutosti zbog usporavanja rasta, visoke određene vrednosti akcija i naznaka da kompanija ima problema sa povećanjem prihoda od mobilnog oglašavanja, institucionalni investitori za sada su pokazali interes za više akcija nego što Facebook ima na raspolaganju.

Analitičari kažu da je kompanija, koja želi da prikupi oko 10,6 milijardi dolara prodajom više od 337 miliona akcija po ceni od 28 do 35 dolara, može podići cenovni raspon ako potražnja bude bila dovoljno jaka.

Jedan veliki institucionalni ulagač naručio je u sredu veliku količinu akcija a nastojao je i dodatno povećati narudžbu, kazao je drugi neimenovani izvor upoznat sa IPO, dok su iz samog Facebooka odbili da komentarišu.

Očekuje se da će trgovanje akcijama kompanije početi 18. maja. Analitičari ističu da će Facebook dugoročno morati da pronađe način kako da zaradi na porastu broja korisnika koji Facebooku pristupaju putem mobilnih uređaja, poput pametnih telefona.

Leave a Reply