Društvene mreže

Kako Facebook uništava brakove?

Prema istraživanju sprovedenom u decembru prošle godine, čak 33 posto zahteva za razvod braka u Velikoj Britaniji u sebi je sadržavalo reč „Facebook”?!

Skoro je nemoguće govoriti o bilo kakvoj pojavi na internetu, a da se pritom barem ne spomene ova najveća društvena mreža na svetu – Facebook. I dok smo se na neprestano menjanje sigurnosnih postavki i prodavanje naših ličnih podataka multinacionalnim kompanijama već nekako i navikli, podaci koje je nedavno objavila jedna britanska stranica za razvode pokazuju pomalo šokantne brojke.

Naime, prema istraživanju sprovedenom u decembru 2009., čak 20 posto zahteva za razvod braka u Velikoj Britaniji u sebi je sadržavalo reč „Facebook“, i to u delu u kojem stranke objašnjavaju razlog za podnošenje takvog zahteva.

Ista kompanija je sprovela istraživanje i dve godine kasnije, početkom decembra 2011. godine, a rezultati su pokazali da se ta brojka danas popela na neverovatnih 33 posto, iz čega možemo zaključiti da je Facebook „kumovao” svakom trećem razvodu braka u ovoj zemlji.

Iako puno ređe, čak se i Twitter pominje kao jedan od razloga za razvod, ali tek u 20 od 5.000 zahteva!

Leave a Reply