Društvene mreže

Luluvise – kao Facebook ali samo za žene

Pokrenuta je nova društvena mreža koju njeni tvorci opisuju kao „sretan brak Facebooka i Seksa i grada“, a jedna od glavnih joj je postavki – zabranjen pristup muškarcima.

Kad bi neko odlučio da pokrene društvenu mrežu koja omogućuje muškarcima da razmenjuju slike svojih bivših djevojaka, žena i ljubavnica jedni sa drugima te ih ocenjuju prema atraktivnosti i „preduzimljivosti” u krevetu, verujemo da bi se na takav projekt brzinom munje sručio sav bes politički korektnog sveta u kom živimo.

Sa druge strane, ideja za istu takvu stranicu, ali na kojoj to rade žene, mogla bi postati jedna od najboljih poslovnih ideja još otkako je Mark Zuckerberg iz sobe svog studentskog doma pokrenuo Facebook. Imena Luluvise.com, juče je pokrenuta nova društvena mreža koju njeni tvorci opisuju kao „sretan brak Facebooka i Seksa i grada“, a jedna od glavnih joj je postavki – zabranjen pristup muškarcima.

Na stranicu se lako registrujete i spajate svojim Facebook profilom, ali to niko od vaših prijatelja neće znati ukoliko im sami to ne odlučite objaviti. Nakon što obavite ovu formalnost, možete videti što druge žene misle o vašim potencijalnim ljubavnim interesima. Naravno, stranica ima i sve ostale standardne funkcionalnosti – možete slati poruke, fotografije, ankete, stvarati grupe, sklapati prijateljstva i druge, već klasične stvari.

Stranica će vas prvo zamoliti da ocenite muškarce sa svoje liste prijatelja na Facebooku, kako brojčano, tako i opisno. Naravno, niko osim drugih žena na stranici neće znati što ste napisali. Da žene nisu nimalo nežne kad je komentarisanje muškaraca u pitanju najbolje pokazuju postojeći komentari o bivšim ljubavima, prvim poljupcima i muškarcima sa kojima su izgubile nevinost.

Stranicu je pokrenula 30-godišnja preduzetnica iz Kanade Alexandra Chong i o njoj već bruji celi Twitter. Britanski je Cosmopolitan na svom službenom Twitter kanalu napisao: „Da se Carrie Bradshaw prijavila na #Luluvise, to bi joj sigurno uštedelo puno muke”.

Leave a Reply