Društvene mreže

Kroz Fejsbuk do novih studenata

Zainteresovani budući studenti mogu sve informacije o Američkom koledžu u Grčkoj da dobiju preko njegove stranice na najpopularnijoj društvenoj mreži

Američki koledž u Grčkoj ACG predstavio se potencijalnim budućim studentima iz Srbije isključivo na društvenoj mreži Fejsbuk. Kroz formiranje i promociju grupe zainteresovane za njegov radunutar koje je promovisan video kanal ovo visokoškolske ustanove targetirani su mladi ljudi koji planiraju da nastave svoje školovanje i zanimaju ih teme iz oblasti obrazovanja. Promocija je rađena kombinacijom odabira po demografskoj strukturi i ključnim rečima.

Za manje od mesec dana ovu stranicu posetilo je i lajkovalo preko 12.000 osoba, od kojih su 75% uzrasta između 15 i 22 godine. Osim osnovih činjenica o ACG-u koje su ih sačekale na uvodnoj strani i zanimljivosti iz istorije i kulture Grčke na raspolaganju im je bio i ceo mini-veb sajt unutar Fejsbuk strane sa korisnim informacijama, linkovima i kontaktom i odgovarano je na njihova pitanja o uslovima studiranja .

Ben Manson, direktor odeljenja za društvene medije u londonskoj agenciji The Digital Tribe koja je regionalno sprovela ovu kampanju kaže: “Kreativni koncept koji smo osmislili zasnivao se na prenošenju poruke budućim studentima putem serije kratkih i efektnih informativnih spotova postavljenih na Youtube.

Njihovo dalje prezentovanje potencijalnim studentima u različitim zemljama prepustili smo lokalnim partnerskim agencijama uz preporuku da se maksimalno iskoristi potencijal društvenih medija jer su oni koji treba da prime poruku i razmisle o studijama u Grčkoj veći deo svog dana tamo. Odabir konkretnih kanala i načina distribucije prepustli smo lokalnim partnerskim agencijama.”.

Nikola Sologub, direktor agencije HomePage koja je u Srbiji sprovela ovu kampanju o fokusu na Fejsbuk kaže: “Obzirom na rasprostranjenost Fejsbuka kod nas, posebno među mlađom populacijom i zahteve kampanje njegov odabir kao osnovnog kanala komunikacije sa ciljnom grupom bio je logičan izbor a i pokazao se kao dobro rešenje. Nadam de da će i domaće visokoškolske ustanove prihvatiti ovu činjenicu i uskoro unaprediti svoju komunikaciju sa budućim i ostvarenim studentima kroz društvene mreže”

Leave a Reply