linkedin
Društvene mreže

Linkedin beleži snažan rast prihoda

Poslovna društvena mreža LinkedIn izvestila je o skoku prihoda za 44 posto u četvrtom kvartalu, većim nego što se očekivalo zahvaljujući sve većem interesu kompanija za korišćenje usluga te mreže za procenu kandidata prilikom zapošljavanja.

Prihodi te mreže u tom su razdoblju povećani na 643,4 miliona dolara, sa 447,2 miliona dolara u istom periodu godinu dana ranije, pokazao je finansijski izveštaj te kompanije.

linkedin

Neto dobit u istom periodu je smanjena na 3,1 milion dolara, s 3,8 miliona dolara ostvarenih u istom periodu godinu dana ranije.

Usluge povezane sa zapošljavanjem beležile su rast prihoda od po gotovo 50 posto u protekla tri kvartala, potpomognute snažnom ekspanzijom međunarodnih tržišta poput Kine.

„U četvrtom je kvartalu više od 75 posto novih članova pristupilo LinkedInu iz zemalja izvan Sjedinjenih Država“, kazao je izvršni direktor Jeff Weiner.

Kompanija je pridodala 3.000 novih klijenata u delu poslovanja sa zapošljavanjem, kazao je finansijski direktor Steve Sordello.

Prihodi u LinkedInovom delu poslovanja sa zapošljavanjem, nazvanom Talent Solutions u četvrtom su kvartalu skočili za 41 posto, na 369,3 miliona dolara. Ti prihodi čine 57 posto ukupnih prihoda kompanije.

Leave a Reply