Društvene mreže

LinkedIn sada ima preko 300 miliona korisnika!

Društvena mreža koja okuplja profesionalce  LinkedIn sa sedištem u Kaliforniji objavila je u petak da je premašila granicu od 300 miliona korisnika, od kojih više od polovine boravište ima van SAD-a.

“Iako ova etapa oduševljava, još je dug put pred nama pre nego stignemo do cilja stvaranja ekonosmkih prilika za svakog od 3,3 milijarde radne snage u svetu“, piše u beleški na blogu zamenik predsednika kompanije Deep Nishar.

linkedin

Da bi ostvario ovaj cilj, LinkedIn računa na razvoj korištćenja svojih usluga putem mobilne tehnologije. “Do kraja godine, nalozi na mobilnim telefonima predstavljaće više od 50 posto našeg saobraćaja na svetskom nivou”, ističe Deep Nishar. “Već u desetak zemalja poput Kostarike, Malezije, Singapura, Švedske, UAE-a i Velike Britanije, naši članovi koriste više LinkedIn na svojim mobilnim uređajima nego na klasičnim računarima “, otkriva on.

Sa sedištem u Mountain Viewu u Silikonskoj dolini u Kaliforniji, kompanija je prisutna u više od 200 zemalja sveta, a ufebruaru je lansirala verziju na kineskom jeziku u pokušaju osvajanja najveće populacije korisnika interneta na svetu.

Leave a Reply