Facebook
Društvene mreže

Najveća vrednost Facebooka je količina privatnih informacija korisnika

Najveća globalna društvena mreža Facebook počela je sa promotivnom kampanjom kojom želi privući individualne investitore za prvu javnu emisiju akcija (IPO) u vrednosti većoj od 10 milijardi dolara. Ako bude uspešna, to bi mogla postati najveća inicijalna javna ponuda jedne tehnološke kompanije ikada. Red ljudi koji stoje čekajući početak prodaje, a ovaj put na rasprodaji su se našle akcije popularnog Facebooka.

Po ceni deonice, koja varira između 28 i 35 dolara, Facebook planira da prikupi više od 10 milijardi dolara, čime bi bio postavljen rekord među tehnološkim kompanijama za inicijalnu javnu ponudu. Osnivač i direktor kompanije Mark Zuckerberg dočekan je kao filmska zvezda, ali mladi milijarder je suočen sa sve češćim pitanjima o usporavanju rasta prihoda.

Skoro 850 miliona korisnika je jak argument. Tu je definitivno i dobar odnos između oglašivača i korisnika koji posećuju stranicu više puta dnevno, tako da se računa da će upravo to biti glavna pokretačka snaga inicijalne javne ponude.

Leave a Reply