Društvene mreže

Nova Facebook pravila o nagradnim konkursima

Krajem 2010. godine društvena mreža Facebook uvela nova pravila koja se odnose na održavanje konkursa, nagradnih i igara na sreću kao i drugih takmičenja na Fan stranama.

Održavanje bilo koje vrste takmičenja zabranjeno je na Facebook zidu, note-u ili drugim Facebook aplikacijama. Takmičenja se moraju kreirati kroz third party aplikacije koje će raditi na Facebook platformi i biti smeštene u novom tabu na Fan strani.

Kako bi se korisnici najpopularnije društvene mreže dodatno zaštitili, putem Facebook maila, poruka ili četa zabranjeno je kontaktirati dobitnike i tražiti ime kontakt podatke. U te svrhe mora se koristiti third party aplikacija putem koje će dobitnici poslati svoje podatke.

Organizatorima konkursa nije dozvoljeno da korisnicima nameću „lajkovanje“ Fan strane, slanje određenogmaterijala (video i fotografije) ili obavezno postovanje na zid Fan strane kako bi uzeli učešće u takmičenju.

Nagrade u takmičenjima ne smeju da uključuju alkoholna pića, cigarete, mlečne proizvode, oružje ili lekove koji se izdaju na recept.

Sankcije koje će Facebook preuzeti, ako se ne poštuju navedena pravila, su opomena i suspenzija Fan strane kao i njeno brisanje.

Više informacija možete pronaći na sledećoj adresi:

http://www.facebook.com/help/?faq=19166&ref_query=contest#!/promotions_guidelines.php

Leave a Reply