Društvene mreže

Nova usluga e-pošte na Facebook-u

Društvena mreža Fejsbuk lansirala je novu uslugu slanja poruka koja će, kako se nada, “revolucionarno promeniti način elektronske komunikacije među ljudima”.
Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg izjavio je da se i-mejl sve više smatra suviše formalnim i sporim vidom komunikacije, posebno među mladima.

Prema njegovim rečima, novi Fejsbukov sistem obuhvatiće SMS poruke, instant poruke, i-mejl i internet pričaonice u jedinstvenu uslugu koja će omogućiti korisnicima da na poruke odgovaraju kako žele.

Dopisnici prenose da Fejsbuk, koji ima preko pola milijarde korisnika, nastoji da povećanjem prometa maksimalno iskoristi potencijal reklamiranja.

Korisnicima će takođe biti omogućeno da otvore svoju i-mejl adresu na Fejsbuku.

Novi Fejsbukov sistem poslednji je u nizu izazova glavnim rivalima, internet pretraživačima Gugl i Jahu, koji imaju svoje usluge slanja elektronske pošte.

Suparništvo Fejsbuka i Gugla nedavno se zaoštrilo kada je Gugl sprečio da društvena mreža preuzima informacije iz njegovog sistema za slanje i-mejl poruka.

Dva tehnološka giganta takođe se bore da privuku i zadrže najtalentovanije inženjere, prenosi BBC-jev dopisnik iz San Franciska.

Gugl je prošle nedelje svim zaposlenima podelio deset odsto veću platu kako bi ih ubedio da ne prelaze u suparnički Fejsbuk koji mnogi smatraju povoljnijom sredinom za inovacije. (BBC)

Leave a Reply