Društvene mreže

Penzioneri i Facebook

Društvena mreža Facebook je sve popularnija među najstarijim sugrađanima. U subotičkom Gerontološkom centru poručuju da korisnici centra prvenstveno koriste facebook kako bi bili u kontaktu sa svojim rođacima koji nisu u Subotici.

Eržebet Vaštag je oko četiri i po godine u Gerontološkom centru „Dudova šuma“. Nije imala prilike koristiti računar, sve do dolaska u gerontološki. Pre dve godine je pohađala obuku za rad na računaru i otprilike tada je i napravila profil na facebook-u.

Na teritoriji Subotice, u Gerontološkom centru je preko 300 penzionera završilo obuku za rad na računaru. Među najstarijim sugrađanima vlada sve veće interesovanje za društvene mreže. Najpopularniji je Skype, Facebook je na drugom mestu.

Umesto telefoniranja, sve više penzionera koristi neku od društvenih mreža. Kako yu eco nezvanično saznaje, starije generacije sve više koriste internet ne samo zbog kontakta sa rodbinom koja nije u njihovom mestu boravka, nego i kako bi naučili nešto novo. Zbog toga vlada veliko interesovanje za google kao neku vrstu enciklopedije. Ipak, među najstarijim sugrađanima, najveće interesovanje vlada za skype i facebook.

Leave a Reply