Društvene mreže

Poslovanje kompanija preko društvenih mreža

Ne tako davno, preduzećima se činilo da rizikuju samim tim što se uopšte pojavljuju na društvenim mrežama. Na sreću to pravilo danas ne važi, ali kompanije još uvek izbegavaju neke rizike kojima mogu biti izložene.

Čini se da je humor u B2B komunikaciji zabranjen. Zašto? Svi se rado smejemo i možemo pogrešiti samo zbog neke slučajne neslane šale. Kompanije takođe u velikom luku izbegavaju isticanje, komentare i povratne informacije. Opet izgubljena mogućnost da saznaju šta njihovi kupci od njih očekuju. Isto tako nema ničeg lošeg u tome ako posredujemo dobar sadržaj koji je objavila konkurencija. Od toga imaju koristi obe robne marke.

Podstičimo svoje zaposlene da aktivno učestvuju na društvenim mrežama pod našom robnom markom. Verujmo njihovoj dobro proceni u pogledu sadržaja objava. Istovremeno, ne treba se bojati objavljivanja sadržaja koje objavljuju naši korisnici. Ponekad objavimo i nešto što nije u neposrednoj vezi sa našom delatnošću jer je važno da se naši korisnici u našem društvu dobro osećaju.
link: 
http://blog.hubspot.com

Leave a Reply