Društvene mreže

Predizborni “rat” na društvenim mrežama na jednom mestu

Analiza predizborne kampanje na društvenim mrežama biće od naredne nedelje dostupna na adresi www.kliping.rs i svi zainteresovani će moći da saznaju kako je tekao “rat” političkih partija na web sajtovima, Twitteru, Facebooku, najposećenijim blogovima i forumima.

Agencija za praćenje i analizu medija “Kliping”, ohrabrena iskustvom svojih kolega iz Slovenije koji su ovakve analize radili na parlamentarnim izborima u ovoj zemlji prošle godine, odlučili su da medijsko praćenje predizborne kampanje obogate i tzv Cyber Klipingom. Aktivnosti na društvenim mrežama biće konstantno praćene a jednom nedeljno, ili češće ukoliko to prilike budu nalagale, biće objavljivane analize, kao i pregled i poređenje aktivnosti stranaka i njihovih lidera.

Iz ovih analiza javnost će moći da prati ko je najaktivniji na društvenim mrežama, ko izaziva najviše pažnje i komentara, kako koja stranka koristi ovaj kanal komunikacije, kakav je odnos on line i klasičnih medija, kako se razvijju vesti, kako informacija postaje dezinformaciija…
Agencija za praćenje i analizu medija “Kliping” će sarađivati sa medijima i omogućiti im prenošenje i korišćenje ovih analiza.

One thought on “Predizborni “rat” na društvenim mrežama na jednom mestu

Leave a Reply