tw
Društvene mreže

Prodaja tvitova na Twitteru

Za veliki broj poznatih ličnosti tvitovanje je biznis koji donosi ne sasvim zanemarljivu zaradu.

Britanski list Dejli Mejl objavio je zanimljivu priču o naizgled običnim tvitovima koji u stvarnosti nisu ništa drugo nego reklame vredne i stotine hiljada dolara na godišnjem nivou.

Naime, zvezde sapunice “Coronation Street” nedavno su pozvane na događaj u organizaciji lažne kompanije “Puttanta Aziendale”. Nakon što su im na pomenutom događaju podeljeni brojni pokloni, slavni su brzo pohitali na Twitter i napisali pohvalne komentare o lažnoj kompaniji.

tw

Iako mnogi od njih tvrde da su prevarom navedeni na pisanje ovih poruka, eksperiment je privukao pažnju medija na slavne i njihove objave koje su uglavnom najobičnija reklama za koju uzimaju novac.

Primera radi, Kim Kardašijan ima preko 18 miliona pratilaca na Twitteru, a za jedan tvit od 140 znakova ponekad zna da primi i do 7.000 funti.

U Velikoj Britaniji, Vejn Runi objavljuje unapred pripremljene reklame za kompanije “Nike”.

Međutim, pojedini nisu toliko očigledni u svojim objavama. Na primer televizijski prezenteri često izuzetno pohvalno govore o raznoraznim dizajnerima, a sportske zvezde se na Twitteru hvale automobilima. Moglo bi vam se učiniti da je reč o pukom hvalisanju, ali u stvarnosti, reč je o plaćenim oglasima.

Naravno, ovo nikog ne bi trebalo posebno da iznenadi, ali kritičari tvrde da je Twitter postao najobičniji biznis i da su nekada iskrene objave poznatih postale ništa drugo nego još jedan način da sponzori pošalju svoje poruke potencijalnim mušterijama.

Zvezde godišnje zarade i nekoliko stotina hiljada dolara (nešto u novcu, a deo u darovima). Dovoljno je samo javno izneti “vlastita” razmišljanja milionima obožavaoca.

Elizabet Harli često je prepuna hvale za kompaniju “Estee Lauder”, Viktorija Bekam ne prestaje tvitovati o cipelama sa potpisom “Manolo Blahnik” i “Prada”, a Džastin Biber sve vreme pominje svog sponzora, kompaniju “Adidas”.

Izvor: B92

Leave a Reply