Ana Markovic, iz UNICEF-a, pobednica konkursa Jelena Niciforovic
Društvene mreže

Proglaseni pobednici Fejsbuk takmičenja prvorazmisli

Pobednicima četvoronedeljnog Fejsbuk takmičenja #Prvorazmisli Jeleni Nićiforović iz Valjeva, Sandri Javorović iz Golubinaca i Nemanji Fent iz Mačvanske Mitrovice danas su uručene nagrade.

Troje prvoplasiranih su u najkraćem vremenskom roku, dali najviše tačnih odgovora na pitanja iz oblasti bezbednosti na internetu i tako ostvarili najbolji plasman od 1612 učesnika. Takmičenje su organizovali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, UNICEF i Telenor, a u okviru projekta „Zaustavimo digitalno nasilje”.

Ana Markovic, iz UNICEF-a, pobednica konkursa Jelena Niciforovic

Ana Markovic, iz UNICEF-a, pobednica konkursa Jelena Niciforovic

Žiri, koji su činili predstavnici Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, UNICEF-a i Telenora, je dodelio nagrade najboljim i najbržim učesnicima – prvoplasiranoj Jeleni tablet, drugoplasiranoj Sandri slušalice i za osvajanje trećeg mesta, Nemanja Fent je dobio bežični punjač za mobilni telefon.

„Za Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja bezbednost dece i mladih je prioritet, a tu svakako podrazumevamo i bezbednost na internetu.  Značajni partneri ministarstva su UNICEF i Telenor, kao društveno odgovorna kompanija.  Najbolji put je da svi zajedno sa decom, nastavnicima i roditeljima radimo na prevenciji nasilja,“ rekla je Biljana Lajović, koordinatorka Jedinice za prevenciju nasilja pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Fejsbuk takmičenje #Prvorazmisli počelo je 11. marta 2015. godine i trajalo je 4 nedelje na Fejsbuk stranici Biraj reči, hejt spreči. Kampanja #Prvorazmisli, koja je deo projekta „Zaustavimo digitalno nasilje“ stavlja akcenat na sigurnost dece i mladih u digitalnom svetu i na pozitivne modele ponašanja i komunikacije na internetu i društvenim mrežama. Cilj je da se kroz različite oblike edukacije mladi ljudi osnaže za bezbedno učešće u digitalnom svetu.

Leave a Reply