Društvene mreže

Prvi evropski Facebook pesnički festival

Banatski kulturni centar u Novom Miloševu priredio je za ovogodišnji Salon knjiga Prvi evropski fejsbuk pesnički festival.

Direktor Banatskog kulturnog centra Senka Vlahović najavila je učešće 200 pesnika iz 20 zemalja koji će direktnim nastupom i čitanjem pesama pred publikom na Salonu knjiga ili objavljivanjem pesama na profilu Festivala na Fejsbuku biti deo ovog premijernog Festivala.
– Fejsbuk nam je poslužio da napravimo jednu zanimljivu kombinaciju virtuelnog i realnog skupa pesnika. Cilj nam je da se oni pesnici koji se sreću na fejsbuku sretnu i na Salonu knjiga, a oni koji nisu u mogućnosti da putem te svetske društvene mreže ipak budu u kontaktu s posetiocima – kazala je Senka Vlahović.
Prvog dana Festivala nastupa 50 pesnika iz zemlje i okruženja na bini u Hali “Master” Novosadskog sajma, dok je broj onih koji će biti aktivni na Fejsbuku neograničen.
Sve pristigle pesme za Prvi evropski fejsbuk pesnički festival biće objavljene u Zborniku Festivala, a najboljem pesniku biće objavljena knjiga pesama u izdanju Banatskog kulturnog centra.

Leave a Reply