Društvene mreže

Šta poslodavci ne žele da vide na vašem Facebook profilu?

Već je dobro poznato da sve veći broj poslodavaca proverava fejsbuk profile svojih zaposlenih kako bi imali uvid u to šta oni rade u slobodne vreme, a profil na fejsbuku poslodavci proveravaju i kada treba da iazberu kandidata za novo radno mesto.

Prema anketi jednog internet portala u kojoj su anketirani poslodavci otkrila je šta na profilima na društvenim mrežama ne vole da vide.

Na prvom mestu su se našle neprikladne ili provokativne fotografije, koje na čak 49 odsto poslodavaca ostavi negativan utisak.

Na drugom mestu (45 odsto) su informacije u bilo kom obliku (fotografije, statusi, komentari…) koji upućuju na to da zaposleni konzumira alkohol ili drogu, dok 35 odsto njih neće imati pozitivnu sliku o kandidatu ili zaposlenom koji pokaže loše komunikacijske sposobnosti, poput nepismenih komentara i statusa.

Njih 28 odsto diskriminatorske komentare o drugim ljudima smatra odbojnim, dok će 22 odsto poslodavaca odbiti kandidata ili dati otkaz zaposlenom ako mu Fejsbuk otkrije da je lagao u svojoj biografiji.

Leave a Reply