Društvene mreže

Stiže novi redizajn Fejsbuka!

Pre gotovo godinu dana Fejsbuk je predstavio viziju Njuz Fida budućnosti. Proveli su mesece dovodeći taj novi dizajn do savršenstva, a samo malom delu korisnika omogućeno je da mu pristupe.

Test grupa nije bila zadovoljna i sve je otkazano, pa je za novi dizajn Fejsbuk odlučio da sve vrati na početak. Ovog četvrtka tako je otkriven najnoviji dizajn Njuz Fida koji je napravljen na osnovu propalog osnovnog modela redizajna od pre godinu dana.

noiv facebook

Nova početna strana Fejsbuka izgleda kao Njuz Fid na mobilnom telefonu – pročišćeno, s velikim fotografijama i novim ikonicama, novim fontovima i oznakama, a kompanija je u potpunosti odustala od ideje da Njuz Fid pretvori u digitalne novine.

Tako su uklonjeni padajući meniji, ali i filteri koji su imali zadatak da prikazuju samo jednu vrstu sadržaja prema izboru korisnika.

Prošlogodišnji dizajn je zbunjivao korisnike, poručio je Fejsbukov dizajner Greg Mara i dodao da bi novi Njuz Fid svim korisnicima trebalo da bude aktiviran u narednih nekoliko nedelja. Osim toga, Mara se kune da nećemo morati “ništa ponovo da učimo”.

Leave a Reply