Društvene mreže

Treći evropski Facebook pesnički festival

U okviru Salona knjiga u Novom Sadu, u petak 3. i subotu, 4. marta, biće održan 3. evropski Facebook pesnički festival, u organizaciji Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa i Novosadskog sajma.

Cilj Festivala je da se pesnici koji sarađuju na Fejsbuku sretnu, lično upoznaju na Festivalu, čuju jedni druge dok govore stihove i pretvore svoju virtuelnu komunikaciju, u oblasti književnosti, u stvarnu. Pesnici koji ne budu u mogućnosti da prisustvuju festivalu moći će da učestvuju virtuelnim putem preko fejsbuka postavljanjem svoje pesme na zidu stranice Festivala na fejsbuku. Ova stranica će biti projektovana putem video bima na štandu BKC-a na Sajmu i na njemu će biti postavljane fotografije učesnika festivala.

Način prijavljivanja za učešće na Festivalu: poslati jednu neobjavljenu pesmu na maternjem jeziku i lične podatke (ime, prezime, adresa, telefon) do 20. 02. 2012. godine na e-mail:[email protected]

Ove godine organizatori Festivala uvode novinu – svake godine će specijalni gosti biti autori iz jedne evropske država koji će čitati pesme na svom maternjem jeziku. Ove godine, specijalni gosti su pesnici i prevodioci iz Nemačke: Peter Zwey, Adi Hübel, Ilse Hehn, Dietmar Herzog, Marco Kerler, Johann Lavundi i Gudrun Blank.

One thought on “Treći evropski Facebook pesnički festival

  1. Predrag

    Ovo je već šesti članak o ovom festivalu, a danas 29.februara dajete informaciju o prijavi za učešće na festival do 20. februara???

Leave a Reply