Društvene mreže · Video igre

Twitter i Facebook integrišu se na Xbox live-u

Xbox LiveMicrosoft planira u svoju Xbox Live mrežu integriše internet stranice društvenih mreža, objavljeno je na sajmu Electronic Entertainment Expo (E3).

“Nova tri dodatka (Last.fm, Twitter i Facebook), podići će XBox Live na novi nivo zabave,” kazali su u Microsoftu na prvom danu losanđeleskog sajma potrošačke elektronike. Moći ćete da streamujete muziku i održavate stalan kontakt sa svojim priajteljima na društvenim mrežama. Sve to na raspolaganju će biti od jeseni.

Predstavljen je i projekt Natal, 3D kamera/kontroler za Xbox 360, koja prati pokrete vašeg tela, tako da ćete se u igrama moći tući ili udarati loptu, bez potrebe da na sebi nosite hrpu senzora. Što je očigledno konkurencija Nintendo Wii kontrolerima.

U Natalu su primenjene i tehnologije prepoznavanja glasa i lica, a osim za igranje, služiće i za gledanje filmova na Xbox Liveu. Prošle nedelje je objavljeno i da će se ove jeseni Sky TV povezati sa Xbox Liveom, kako bi filmovi na Xboxu bili još dostupniji.

Objavu su uveličala dva preostala Beetlea – Paul McCartney i Ringo Starr, koji su pred publikom razgovarali o novoj verziji popularne igre Rock Band, koja će se pojaviti na jesen, zajedno sa 45 pesama Beatlesa.

“Ko bi rekao da ćemo završiti kao androidi?”, našalio se Ringo. Veličanje novog kontrolera predvodio je slavni redatelj i producent Steven Spilberg (koji je inače učestvovao u stvaranju igara za Wii). Zapravo, slavio je dolazak novog doba u kom kontroleri neće biti potrebni, odnosno nećemo ih morati imati u rukama, u džepu ili bilo gde na našem telu. “Osećao sam se kao da sam bio prisutan u istorijskom trenutku,” opisao je svoje iskustvo .

Leave a Reply