Društvene mreže

Twitter svakodnevno upotrebljava 50 miliona korisnika

Društvena mreža za slanje kratkih poruka Twitter, takozvanih tweetova, objavila je da trenutno da ima više od 100 miliona registrovanih aktivnih korisnika koji se na mrežu priključuju najmanje jednom mesečno. Ipak, redovnih aktivnih korsinika ima samo 50 miliona, mnogo manje nego što se pretpostavljalo.

Među korisnicima, sve više upotrebljava Twitter preko nekog od prenosivih uređaja, tako da se, kako je izjavio izvršni direktor te čuvene društvene mreže Dick Costolo, broj konekcija preko prenosivih uređaja povećava za više od 40 posto svakog tromesečja već godinu dana.

Broj aktivnih korisnika Twittera se povećao za 82 posto od početka 2011. godine, a 40 posto njih čita poruke, ali ih lično ne objavljuje.

Broj poseta Twitteru se trenutno povećao na više od 400 miliona, dok ih je početkom godine bilo 250 miliona, ali još ima mnogo ljudi koji nemaju profil na Twitteru, a koriste ga svakodnevno, naveo je Costolo, oslanjajući se na podatke dobijene preko Googlea. Broj poruka koje cirkulišu Twitterom dostigao je u proseku 230 miliona dnevno,

Leave a Reply