Društvene mreže

Twitter testira sponzorisani video sadržaj

Twitter je objavio da uskoro kreće sa testiranjem nove funkcije – sponzorisanim video sadržajem.

Pod nazivom “Promoted Video”, opcija omogućava brendovima i oglašivačima da uploaduju video i postave ga na svoj Twitter profil, podele ga sa publikom te izmere efikasnost jednog takvog posta zahvaljujući posebnim analitičkim alatima.

U pitanju je nova Twitter kartica koja je sastavni deo “Twitter Amplify” programa koji za cilj ima plasiranje bogatog sadržaja na ovoj društvenoj mreži. Medijski giganti poput ESPN-a već neko vreme učestvuju u ovom programu, dok iz Twitter-a ističu primer koji dolazi upravo sa zvaničnog NBA profila.

Poslednji potez mikro blogging servisa ipak nije naišao na veliko začuđenje. Od kako se kriva rasta novih korisnika približila horizontalnoj liniji, kompanija se stara da velikim brendovima i oglašivačima omogući nove alate za plasiranje različitog sadržaja, te ubedi investitore i deoničare da je poruka na ovoj društvenoj mreži u stanju da dopre do velikog broja ljudi.

U zvaničnom blog postu navodi se da je funkcija trenutno u beta fazi, kao i da Twitter radi na tome da olakša oglašivačima upravljanje različitim kampanjama baziranim na Cost Per View (CPV) modelu. U prevodu, brendovi će plaćati samo kada neko od korisnika zaista pogleda sadržaj plasiran ovim putem.

Korisnici “Promoted Video” opcije imaće na raspolaganju i sveobuhvatnu analitiku koja će oglašivačima omogućiti i podelu na organske i sponzorisane korisnike. Više o novoj opciji možete pronaći na zvaničnom sajtu nove funkcije.

Izvor: Netokracija

Leave a Reply