kaspersky-7-vulkana
Društvene mreže

Učestvujte u Facebook takmičenju „7 vulkana“ i osvojite putovanje vašeg života

Kompanija Kaspersky Lab najavila je pokretanje Facebook takmičenja u vezi sa ekspedicijom kompanije Kaspersky  „7 Vulkana“.

Prijavljivanje za takmičenje je jednostavno i podrazumeva čekiranje na jedan od 7 vrhova koje Olga Rumyantseva namerava da osvoji u 2013. Učesnici zatim treba da navedu destinaciju svojih snova i objasne zašto bi im poseta upravo toj destinaciji tako mnogo značila. Olga Rumyantseva će izabrati za pobednike one učesnike sa najinspirativnijim objašnjenjima. Pobednik svih nivoa dobiće dve karte za destinacije navedene pri prijavljivanju.

kaspersky-7-vulkana

Takmičenje se sastoji od sedam nivoa – po jedan za svaki od vulkana obuhvaćenih ekspedicijom. Olga se već popela na prvi vrh, tako da se sada svi mogu čekirati na vrhu planine Sidli – masivnom (1.500 m) snegom prekrivenom vulkanskom štitu na Antarktiku.

Olga je prokomentarisala: „Nadam se da će Kaspersky ekspedicija „7 Vulkana“ inspirisati ljude: osvajanje sedam vulkana u jednoj godini nije nimalo lak zadatak, to je izazov za mene. Ali ekspedicija je izvor fantastične energije i inspiracije. Ja verujem da ne postoji prepreka koja čoveka može zaustaviti kada ima san, i svi treba da žive svoje snove, čak i ako oni izgledaju veći od života. I sjajno je što je kompanija Kaspersky Lab pokrenula ovo takmičenje – ono daje ljudima priliku da posete destinacije njihovih snova!”

O Kaspersky ekspediciji „7 vulkana“

Kaspersky ekspedicija „7 Vulkana“ vidi alpinistkinju Olgu Rumyantsevu kao prvu ženu koja se samostalno penje na sedam vulkanskih vrhova, najviše vulkane na svakom od sedam kontinenata, u roku od godinu dana.

Olgu podržava kompanija Kaspersky Lab i ona će se popeti na planine Sidli (Antarktik), Kilimandžaro (Tanzanija), Giluve (Papua Nova Gvineja), Damavand (Iran), Elbrus (Rusija), Piko de Orizaba (Meksiko) i Ohos del Salado (Čile / Argentina). Osvajanje vrhova ovih vulkana smatrano je jednim od najtežih planinarskih izazova u svetu, a činjenica da će Olga biti prva u istoriji koja će se na njih samostalno popeti za manje od 12 meseci, samo čini ekspediciju još izazovnijom .

Početkom 2012, uz podršku kompanije Kaspersky Lab, poznati britanski istraživač Felicity Aston postala je prva žena u istoriji koja je samostalno prešla preko Antarktika, postavivši tako novi svetski rekord. Druga ekspedicija datira iz novembra 2009. kada je kompanija Kaspersky sponzorisala ekpediciju Komonvelt Antarktik. Ovaj projekat je okupio žene iz Bruneja, Kipra, Gane, Indije, Jamajke, Novog Zelanda, Singapura i Velike Britanije, koje su skijale više od 900 kilometara od obale Antarktika do Južnog pola povodom obeležavanja 60-godišnjice Komonvelta.

Leave a Reply