Društvene mreže

“We Heart It” bi mogla da postane sledeća velika društvena mreža

Prošlog leta “We Heart It” servis je primio 8 miliona dolara ulagačkog kapitala, a tada je i objavio kako mesečno beleži oko 20 miliona aktivnih korisnika.

Ono što We Heart It pomalo izdvaja od ostalih društvenih mreža je to što u velikoj meri privlači mlađu populaciju, te je 80 posto korisnika mlađe od 24 godine. S obzirom na to da nova istraživanja pokazuju kako Facebook više nije toliko zanimljiv tinejdžerima kao nekad, We Heart It bi mogao privući one koji su ‘pobegli’ sa Zuckerbergovog servisa.

wee heart it

“Kako je Facebook postao ogroman, više nije toliko cool mlađoj populaciji koja pokušava da pronađe neka druga mesta koja će smatrati svojim”, kazao je za Mashable Ranah Edelin, izvršni direktor startupa starog oko dve godine. Reč je pritom o mestima gde se ne nalaze njihove majke, bake i ostala rodbina. “To nije greška Facebook-a, reč je o ljudskoj prirodi”, smatra Edelin.

We Heart It je sasvim u skladu s trendovima u svetu društvenih mreža. Usmeren je na mobilne korisnike, a sadržaj je prvenstveno slikovni, što ga čini sličnih Pinterestu i Tumblru. Za razliku od sličnih servisa, We Heart It ne dopušta komentarisanje, nego ‘tagovanje’, ‘lajkovanje’ i deljenje fotografija, odnosno mogućnosti su ograničene kako bi se sprečili negativni komentari ili cyber-bullying. Većina korisnika na ovu društvenu mrežu stavlja slike s inspirativnim porukama ili fotografije modne tematike.

Kompanija je sklopila i neka partnerstva, koja uključuju i nekoliko tinejdžerskih publikacija, a tokom ove godine očekuje novu rundu finansiranja. Facebook možda nije dobio konkurenciju, ali za one koji beže s najveće društvene mreže We Heart It bi mogao da postane poželjna destinacija.

Leave a Reply