biznis-korisnik
Društvene mreže

Zainteresovanost poslovnih lidera za društvene mreže

novoj studiji globalne PR kompanije Weber Shandwick otkriveno je da je za prethodne dve godine onlajn uključenost u društvenim mrežama izvršnih direktora najvećih svetskih kompanija dramatično porasla. U 2012. godini 66 odsto direktora top 50 kompanija zainteresovalo se i uključilo u društvene mreže naspram 36 odsto koliko ih je bilo aktivno 2010. godine, kada je Weber Shandwick prvi put napravio ovu vrstu analize.

biznis-korisnik

 

Studija 2010. pokazala je da većina direktora najvećih kompanija (64 odsto) nije koristila društvene medije, kao ni prednosti onlajn interakcija sa eksternim javnostima i na taj način propuštana je prilika da se produbi kompanijska reputacija i odnos sa grupama od interesa.

Sredinom 2012. Weber Shandwick je napravio novo istraživanje i reflektovao poslednje stanje u skladu sa vidljivim onlajn aktivnostima direktora kompanija. Tako smo svi dobili bliži uvid u razumevanje kako se svetska poslovna elita razvija u smislu onlajn društvenosti. Rezultati pokazuju da je se broj onlajn „osvešćenih“ biznis lidera skoro udvostručio.

Leave a Reply