Događaji · Internet

Društveno-ekonomski uticaj Interneta na zemlje u razvoju i tranzicione privrede

Na 17. Telforu danas je održana panel diskusija na temu „Ekonomski i drustveni potencijal razvoja Interneta“, na kojoj su učesnici bili dr Jovan Radunović, predsednik UO RATEL-a, Goran Vasić, direktor korporativnih poslova kompanije Telenor u Srbiji, Darko Parun, clan UO kompanije VIP Mobile, Branislava Gajic, direktor firme Infostud, Miloje Sekulić, E-PR direktor McCann Erickson PR, Ivan Jovanović, urednik ekonomije u dnevnom listu 24 sata, Ivan Jelić, predstavnik B92.

Ideja za panel diskusiju proistekla je iz rezultata studije „U susret povezanom svetu – drustveno-ekonomski uticaj Interneta na zemlje u razvoju i tranzicione privrede”, koju je za kompaniju Telenor sprovela konsultantska kuća Boston Consulting Group (BCG) iz Osla.

Studija se bavi stepenom razvoja i primenom Interneta u Srbiji i otkriva kakav je uticaj Interneta na ekonomski i drustveni razvoj, a panel diskusija je otvorila pitanja da li postoji infrastruktura i zakonski preduslovi za razvoj Interneta u Srbiji kako bi bio postignut rast koji Studija predviđa.

Leave a Reply