vuk-tesla
Internet

Dva projekta RNIDS-a među finalistima za PRiZnanje 2013.

Na Konkurs za 16. dodelu Godišnje nagrade Društva Srbije za odnose s javnošću “PRiZnanje 2013.” RNIDS je prijavio dva svoja PR projekta iz prethodne godine i oba su se našla u užem izboru od tri finalista u svojoj kategoriji.

Projekat “Kampanja za popularizaciju .СРБ domena” prijavljen je u kategoriji “PR komunikacija u integrisanim kampanjama“, gde ga u finalu kao konkurenti očekuju kampanje “Svaki popis daje opis” (“Blumen grup” za Republički zavod za statistiku) i “Bananica pakovanje menja ali ukus nikada” (“New Moment New Ideas Company” za “Štark”). Kampanju RNIDS-a realizovali su: Predrag Milićević (RNIDS), kao vođa projekta, kreativni direktor Lazar Bošković (AgitPROP), art direktor Dušan Vojnov i kopirajter Mladen Vujović iz agencije “Orange studio“, Dragana Pešić – Lević (Blink), zadužena za komunikaciju sa medijima i Miloje Sekulić (Internet agencija) zadužen za online PR.

vuk-tesla

Projekat “Teslina vizija Interneta” predstavlja RNIDS u kategoriji “Komunikacije u neprofitnom sektoru“, gde su u finale ušli i projekat “Nevidljivi šampioni” (“New Moment New Ideas Company” za Paraolimpijski komitet Srbije) i kampanja “Ne na račun drugih” (“Represent Communications” za Američku privrednu komoru). Autor i vođa projekta “Teslina vizija Interneta” je Lazar Bošković, dizajner Dušan Vojnov, Dragana Pešić – Lević je bila zadužena za komunikaciju sa medijima, a značajnu podršku je pružio Nebojša Babić učešćem svoje agencije “Orange studio” i Galerije “Ozon”, u kojoj je izložba “Teslina vizija Interneta” inicijalno postavljena. Podršku projektu je pružio i Muzej Nikole Tesle.

Pravo učešća na konkursu  imali su pojedinci, grupe, kompanije, agencije, javne i neprofitne institucije i druge organizacije koje posluju na teritoriji Srbije i čije su komunikacione aktivnosti rezultat domaćeg znanja i stručnosti. Bila je ukupno 71 prijava, u prvoj kategoriji je bilo prijavljeno šest projekata, a u drugoj njih 13. Ukupno postoji devet glavnih kategorija za projekte i tri posebna lična priznanja. Tradicionalni svečani PRijem povodom dodele “PRiZnanja 2013.” najboljima u PR struci u Srbiji biće održan 6. juna u Beogradu.

KORISNE ADRESE:
•    Društvo Srbije za odnose s javnošću
•    Promo sajt za .СРБ domen
•    Teslina vizija Interneta

Leave a Reply