Internet

Dve godine prve online aukcije kompanije METRO Cash & Carry Srbija

07. februara navršava se dve godine od prve online aukcije koju je sprovela kompanija METRO Cash & Carry Srbija. Uvođenjem online aukcije, METRO Cash & Carry Srbija postala je prva kompanija u Srbiji koja na taj način pregovara sa dobavljačima i proizvođačima. Do sada je održano 17 aukcija, na kojima su licitirana 33 proizvoda, od kojih 18 proizvoda privatne robne marke. Takođe, METRO je osmislio METRO Link- portal za dobavljače kompanije METRO Group koji obezbeđuje potpune informacije i pogodne aplikacije svim partnerima iz komercijalnih industrijskih preduzeća, sve pod jednim krovom.

Lokalna online aukcija

Online aukcija se odvija putem web portala na koji se svi pozvani uloguju i svaki učesnik u svakom trenutku može videti sve ponude u toku aukcije, ali ne i ime učesnika koji postavlja ponudu. Na taj način pregovaranje je potpuno transparentno i objektivno jer pobeđuje onaj koji ima najbolju ponudu.

Ovakav način pregovaranja između trgovinskih partnera omogućava: maksimalnu transparentnost pregovaranja, smanjenje administrativnih troškova, istovremene pregovore sa više dobavljača preko zajedničkog web site – a, nepristrasnost u procesu pregovora sa dobavljačima, optimizaciju nabavne cene prilikom kupovine i veliku uštedu vremena.

Projekti ove vrste podrazumevaju detaljnu pripremu kako podešavanja u sistemu, tako i treninga dobavljača. Aukcija se zakazuje nakon završenih priprema, potpisivanja “Pravila aukcije” i registracije učesnika.

Pristup online aukcijama za sve trgovačke partnere je jednostavan, tako da nije potrebna dodatna oprema osim PC računara i kvalitetne i brze Internet veze.

Internacionalne Online aukcije

Pored lokalnih, METRO organizuje internacionalne online aukcije koje omogućavaju lako međunarodno povezivanje u zajedničkim projektima. Za ovakav vid saradnje METRO dobavljači su veoma zainteresovani, jer ih ovim načinom komunikacije METRO “izvodi” na svetsku trgovačku scenu, što je svakako krajnji cilj svakog dobavljača i proizvođača.

Sadašnja platforma koju METRO Cash & Carry koristi je aplikacija koja spada u najbolje u rangu interaktivnih online pregovaranja.

METRO Link – portal za dobavljače

METRO Link – portal za dobavljače kompanije METRO Group obezbeđuje potpune informacije i pogodne aplikacije svim partnerima iz komercijalnih industrijskih preduzeća, sve pod jednim krovom. Mrežni portal doprinosi optimizaciji saradnje pri svakodnevnom poslovanju između partnera iz industrije trgovine robom široke potrošnje. METRO link poboljšava proces donošenja odluka, pruža čvrstu osnovu za udruženu prodaju i planiranje prometa čiji su rezultat ređi slučajevi nedostatka robe, niži troškovi zaliha i manje neprodate robe. Takođe pruža jedinstvenu bazu za razmenu znanja između kupaca i dobavljača. Lak je za korišćenje; deo za javnost dostupan je svima koji posete www.metro-link.rs gde će posetilac pronaći detaljne informacije o kupovini, logistici i razmeni. Dodatno, premium oblast je dostupna svim registrovanim dobavljačima kompanije METRO Group. Jačanje saradnje i optimizacije procesa je ono za šta se kompanija zalaže kroz METRO Link.

One thought on “Dve godine prve online aukcije kompanije METRO Cash & Carry Srbija

Leave a Reply