Internet

Dve godine web portala EurAktiv Srbija

Jedini medij u Srbiji posvećen isključivo evropskim integracijama EurAktiv Srbija (www.EurActiv.rs) počeo je da radi pre tačno dve godine, kao deo mreže portala u 18 zemalja na 15 jezika. Od tada je objavljeno više od 2.300 vesti i oko 75 intervjua, analiza i dosijea.

EurAktiv Srbija, koji je pokrenula Novinska agencija Beta, ima oko 3.000 posetilaca nedeljno, a njuzleter (Newsletter) svakog radnog dana čita više od 5.000 ljudi, uglavnom stručnjaka iz državne uprave, inostranih ambasada, civilnog društva i kompanija, kao i novinara i studenata zainteresovanih za evropske integracije.

Svi tekstovi ostaju na internetu, tako da se EurAktiv već sada može koristiti kao pregledna baza podataka o zbivanjima u Srbiji i Evropskoj uniji.

Kvalitet EurAktiva prepoznali su i mediji – preuzimani su mnogobrojni tekstovi EurAktiva, kako u medijima u Srbiji, tako i na portalima u mreži EurAktiva u inostranstvu.

Među sadržajima se posebno izdvajaju dosijei, koji pružaju sveobuhvatan pregled značajnih tema u pristupanju Srbiji EU, energetskoj budućnosti i drugim oblastima.

Za EurAktiv su pisali analize i davali intervjue mnogobrojni zvaničnici i stručnjaci.

Leave a Reply