e-klub
E-servisi

25 polaznica Ženskih e-klubova na obuci u Beogradu

Uprava za rodnu ravnopravnost, u saradnji sa pet opština u Srbiji – Kraljevo, Inđija, Ljubovija, Ivanjica i Paraćin, pokrenula je e-klubove za žene na selu. Projekat „Ženski e-klubovi“, koji se realizuje uz pomoć donacije Kraljevine Švedske, nastao je kao potreba da se ženama u seoskim srediima omogući da steknu znanje iz informacionih tehnologija, koje će koristiti kako bi predstavile svoj rad i proizvode i time učestvovati u svom ekonomskom osamostaljivanju.
25 polaznica Ženskih e-klubova iz pet opština borave u Beogradu 23 – 27. aprila, gde pohađaju obuku u organizaciji Uprave za rodnu ravnopravnost i Jednakih mogućnosti.

„Cilj projekta Ženski e -klubovi je da se žene na selu udruže i stiču nova znanja i veštine potrebne za moderno poslovanje i time stvore sebi bolje uslove za život i rad. Njih 25 sada prolazi obuku za korišćenje računara i informacionih tehnologija, a nakon toga će koristiti računare za pripremu svojih web prezentacija, promovisanje svojih proizvoda na internetu i povezivanje se sa drugim sličnim klubovima. Naravno, krajnji cilj ovog projekta jeste ekonomsko osnaživanje žena, posebno u seoskim sredinama“, izjavila je dr Natalija Mićunović, direktorka Uprave za rodnu ravnopravnost.
Uprava za rodnu ravnopravnost obezbeđuje potrebnu računarsku opremu za e-klubove, a NVO Jednake mogućnosti realizuje obuku za korišćenje info-komunikacionih tehnologija i tehničku i stručnu pomoć nakon otvaranja kluba i završnog treninga.

„Obuka protiče prema postavljenoj agendi. Polaznice su veoma zadovljene obukom i pruženim znanjem, kao i trenerima koji su svi visokokvalifikovani profesori sa fakulteta. Nadamo se da će trening uspeti u potpunosti i da će sve polaznice dobiti sertifikate“, istakla je prof. dr Nataša Gospić, predsednica udruženja Jednake mogućnosti.

Bojana Vasić, polaznica obuke iz Inđije prenela je svoja iskustva: „Najbitnije u vezi sa ovom projektom je što su žene izašle iz svojih sredina, probudile se i pokrenule i što na njih neko misli. Među nama se oseća pozitivna energija koju ćemo, kao i stečeno znanje, preneti ostalim ženama iz naših mesta koje su željne znanja. Iz opštine Inđija na obuci je pet predstavnica iz četiri mesne zajednice i na taj način je cela opština pokrivena“.

Leave a Reply