E-servisi

Akcija “Edukacij@!” u finalnoj fazi

U okviru akcije “edukacij@!” juče su istovremeno otvorena dva informatička kabineta u OŠ “Borislav Pekić” na Bežanijskoj kosi i OŠ “22. oktobar” u Surčinu

Zahvaljujući donaciji kompanije MDS od 15 računara OŠ “Borislav Pekić”, Privrednoj Komori Beograda koja je donirala 10 računara OŠ “22. oktobar” i kompaniji Telekom Srbija koja se pobrinula za uvođenje besplatnog širokopojasnog internet priključka u obe škole, đaci ove dve škole proslavili su kraj školske godine u novim informatičkim kabinetima!

Poslednjeg dana školske 2008/09 godine, učenici ove dve škole su imali priliku da komuniciraju putem web konferencije- tehnološkog rešenja kompanije Microsoft i na taj način se upoznaju sa još jednom od niza mogućnosti koje pruža internet.

„Ulaganje u obrazovanje je ključ uspeha svakog društva. Dugoročno posmatrano, na taj način ulažemo u stvaranje budućih mladih stručnjaka koji će doprineti razvoju okruženja u kome poslujemo. Verujem da će mnoge kompanije koje posluju ne samo na teritoriji Beograda, već i šire, prepoznati značaj ove akcije i priključiti se.“, rekla je Ivana Zeljković, generalni sektretar Privredne Komore Beograda.

“Proces uvodjenja interneta u škole ulazi u finalnu fazu. Telekom Srbija obezbedio je internet priključak za 1900 osnovnih i srednjih škola, što je oko 80% od ukupnog broja škola na teritoriji Republike. Od velikog je značaja podrška kompanija koje su se priključile akciji doniranjem računara, a medju njima su i kompanija MDS i Privredna Komora Beograda, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na donaciji, izjavila je Milica Amidzic, direktor PR Sektora Telekoma Srbija.

„U okviru svog poslovanja nastojimo da kroz stalno usavršavanje zaposlenih poboljšavamo uslugu koju pružamo korisnicima, omogućavajući im najkvalitetnija rešenja iz oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija. Sa velikim zadovoljstvom smo se priključili ovoj akciji da bismo dali svoj doprinos stvaranju mladih stručnjaka od kojih će u budućnosti zavisiti razvoj našeg društva i naših kompanija. Na taj način svi zajedno pravimo korak dalje ka usavršavanju procesa obrazovanja.“, naveo je Slaviša Čapkunović, izvršni direktor prodaje kompanije MDS.

„Pored 100 računara kojim je Telekom Srbija opremio 11 škola u Srbiji, donatori su opremili dodatnih 48 škola sa 550 računara, nakon donatorskog skupa koji je organizovan u okviru akcije e-dukacij@. Informaticki kabineti do sada su otvoreni u školama u Boru, Gornjem Milanovcu, Užicu, Majdanpeku, Petrovcu na Mlavi, Nišu, Beogradu, Kragujevcu, Zaječaru, Prijepolju, Čačku, Žablju, Pećincima, Zlotu, Somboru, Leskovcu, Savinom selu, Vlasotincu.

Projekat uvođenja interneta kojim su obuhvaćene sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije pokrenut je sa ciljem da podstakne edukaciju i unapredi informatičku pismenost dece i omladine, paralelno omogućavajuću da proces obrazovanja bude inovativniji, zanimljiviji i stimulativniji.

Leave a Reply