E-servisi

Digitalne učionice u inđijskim školama

Svim osnovnim školama sa teritorije opštine Inđija koje su konkurisale u okviru projekta „Digitalna škola“ zahtev je odobren, tako da će ove ustanove u narednom periodu dobiti kompletno opremljene informatičke kabinete.

Program „Digitalna škola“ obuhvata opremanje računarima 2910 školskih objekata, što čini preko 95% od ukupnog broja osnovnih škola na teritoriji Republike Srbije, od čega će 1589 školskih objekata biti opremljeno digitalnim kabinetima, a 1321 lap-top računarima i projektorima.

Digitalni kabinet uključuje do 30 mesta za rad učenika na savremenim računarima, prateću opremu potrebnu nastavniku, odgovarajući softver i povezanost računara u kabinetu.

Za digitalni kabinet konkurisalo je deset škola sa teritorije opštine Inđija, sa zahtevima za različiti broj računara. OŠ” Branko Radičević” iz Maradika dobiće digitalni kabinet sa 20 mesta za rad učenika, OŠ”Braća Grulović” iz Beške sa 30 radnih mesta, OŠ” Dr Đorđe Natošević” iz Novog Slankamena sa 20 mesta, OŠ „Dušan Jerković” iz Inđije sa, takođe 20 mesta, OŠ „Jovan Popović” iz Inđije sa 25 mesta, OŠ ”Petar Kočić” u Inđiji i u Ljukovu ukupno 30 mesta, OŠ ”Ruža Đurđević Crna” iz Čortanovaca sa 15 mesta, OŠ „Slobodan Bajić Paja” Iz Novih Karlovaca dobiće digitalni kabinet sa 30 radnih mesta, dok će OŠ „22 jul” iz Krčedina dobiti kabinet sa 25 mesta.

OŠ”Dušan Jerković” u Jarkovcima, OŠ” 22 jul” iz Slankamenačkih Vinograda i OŠ” Dr Đorđe Natošević” iz Starog Slankamena, dobile su lap-top računare i projektore, za koje su i konkurisale.

Ministarka za telekomunikacije, Jasna Matić je istakla da je ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje neophodno i ključno za razvoj informacionog društva. Realizacija projekta Digitalna škola omogućiće da sve škole u Srbiji imaju iste uslove za obrazovanje. U digitalnim kabinetima će, pored informatike, učenici moći da uče i ostale nastavne predmete na interaktivan, i deci zanimljiv način, u uslovima za učenje koje imaju i njihovi vršnjaci u Evropskoj Uniji.

One thought on “Digitalne učionice u inđijskim školama

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono drustvo se zamajava sa “Digitalnom skolom”i “Klikni bezbedno”, umesto da te aktivnost prepusti lokalnoj samoupravi, a ono (Ministarstvo) se posveti znacajnijim poslovima: ostvarivanju svojih ciljeva i sprovodjrnju politike u oblasti informacionog drustva utvrdjene u istoimenoj strategiji.

Leave a Reply