E-servisi

DinaCard se prihvata i u inostranstvu

Posle sedmogodišnjeg rada i blizu 150 miliona uspešnih plaćanja i podizanja gotovine u Srbiji, nacionalna platna kartica DinaCard prihvata se i u inostranstvu u više od 185 zemalja sveta zahvaljujući ugovoru koji su potpisali kompanija Discover Financial Services i Narodna banka Srbije. DinaCard platne kartice mogu da se koriste na mreži kompanije Discover Financial Services na više od 15 miliona prodajnih mesta i 700.000 bankomata za isplatu gotovine širom sveta.

DinaCard kartice koje se prihvataju i u inostranstvu moraju na poleđini imati logotipe prihvatnih mreža Discover Card, Diners Club International i PULSE. Korisnici koji žele da DinaCard karticu koriste i u inostranstvu treba da se obrate svojoj banci kako bi postojeću DinaCard karticu zamenili novom karticom s pomenutim logotipima na poleđini.

Banke koje su već krenule sa izdavanjem takvih DinaCard kartica su Razvojna banka Vojvodine, Agrobanka i Privredna banka Beograd. Do kraja januara 2011. godine, najveći broj banaka izdavalaca DinaCard kartica počeće sa izdavanjem kartica sa internacionalnom funkcionalnošću.

Discover Financial Services jedan je od najvećih izdavalaca kreditnih kartica u SAD. Njihova poslovna mreža se sastoji od Discover Network, s milionima prodajnih mesta i bankomata; PULSE, jedne od najvećih mreža bankomata u SAD, i Diners Club International, globalne mreže koja je prisutna u više od 185 zemalja sveta od 1950. godine.

Leave a Reply