DIgitalna televizija
E-servisi

Do kraja godine pokrivenost digitalnim signalom do 80 odsto!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je cilj da do kraja godine digitalnim signalom bude pokriveno 70 do 80 odsto domaćinstava u Srbiji.

Ljajić je, gostujući na Radio-televiziji B92, naveo da se očekuje da se proširi mreža lokacija sa kojih se takav signal emituje i dodao bi budžet Srbije od digitalizacije mogao da prihoduje približno 100 miliona evra.

DIgitalna televizija

Potpredsednik Vlade je, govoreći o pregovorima sa Prištinom o telekomunikacijama, ukazao na to da je sporazum manje-više usaglašen i naglasio da je Beograd ponudio kompromisno rešenje kako operaterima ne bi bile “vezane ruke”.

One thought on “Do kraja godine pokrivenost digitalnim signalom do 80 odsto!

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    “… ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je cilj da do kraja godine digitalnim signalom bude pokriveno 70 do 80 odsto domaćinstava u Srbiji”, pise u tekstu.

    Iz ministrovih usta u Bozije usi, rekao bi narod.

    Ipak ostaje nejasno sta je ministar hteo da kaze dodatim recima da “bi budžet Srbije od digitalizacije mogao da prihoduje približno 100 miliona evra.”

Leave a Reply