E-servisi

Do leka i putem Interneta – aplikacija “Pronađi lek” na sajtu RFZO za pretragu deficitarnih lekova

Od nedavno je Republički fond za zdravstveno osiguranje pružio mogućnost svim osiguranicima da putem interneta pronađu apoteku koja poseduje medikament koji im nedostaje, a izdaje se na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja. Na sajtu ove ustanove www.rfzo.rs postoji opcija “pronađi lek” gde se najpre na mapi označi lokacija na kojoj se traži lek, posle toga na listi se odabere određeni medikament, a u opciji “pronađi najbliže apoteke” biće prikazano pet najbližih gde se oni mogu nabaviti.

Korišćenjem ove mogućnosti osiguranici mogu da dobiju i informaciju koliko određenog leka ima na lageru.

rfzo

– Ukoliko proverom na sajtu Republičkog fonda u aplikaciji “Pronađi lek” građani vide da se lek koji im je propisan na recept nalazi na stanju zaliha u apoteci na taj dan, a apoteka im ne izda propisani lek, uz obrazloženje da ne raspolaže istim, mogu se obratiti Sektoru za kontrolu Republičkog fonda i putem SMS poruka na brojeve telefona 064/852-2653 i 064/852-2654, putem imejl adrese [email protected]., a mogu i faksom na broj 011/2053-885 – kažu u RFZO.

Svaku prijavu Sektor za kontrolu će, ističu u ovoj ustanovi, razmotriti u svim slučajevima u kojima lek nije izdat, a apoteka prema podacima iz informacionog sistema “RFZO-apoteke” raspolaže zalihama propisanog leka. U cilju zaštite prava iz zdravstvenog osiguranja u takvim slučajevima sprovešće se postupak kontrole u apoteci koja ga nije izdala.

Evidencijao broju poseta sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i aplikaciji “Pronađi lek” će biti dostupna nakon izvršenih promena sajta RFZO, koje su trenutno u toku.

Leave a Reply